Tol Secretarie: Een flexibel, altijd bereikbaar secretariaat

De digitalisering maakt mogelijk, wat eerder onmogelijk was. Zo ook een volwaardig secretariaat op afstand zonder afstand te voelen. Tol Secretarie is vijf dagen in de week van half negen tot vijf voor verschillende bedrijven als herkenbaar secretariaat bereikbaar. “Met een duidelijk protocol voor veiligheid en privacy nemen wij het hele secretariaat uit handen”, zegt Corine van Dijk. “In goede afstemming met de manager verzorgen wij telefoon, mail, administratie en alle andere taken, als waren wij één van het bedrijf.”

Bedrijven die het secretariaat volledig bij Tol Secretarie onderbrengen, zijn verzekerd van optimale bereikbaarheid. “Een bedrijf met een eigen medewerker voor twintig uur op het secretariaat, zit de overige twintig uur zonder”, licht Van Dijk toe. “Als secretariaat op afstand zijn wij die twintig uur verspreid over de hele werkweek bereikbaar via de mail en telefoon die automatisch naar ons staat doorgeschakeld.” Altijd koppelt Tol Secretarie een vaste secretaresse aan een bedrijf, maar waar nodig worden onderling taken opgevangen. “Onze flexibiliteit maakt dat er altijd snel en goed wordt gereageerd, ook op zaken die zich ad hoc aandienen.”

Optimale binding
Tol Secretarie mag dan niet op locatie zitten om de gasten te ontvangen en koffie in te schenken, de binding met de verschillende bedrijven is er niet minder om. “Om het werk goed uit te kunnen voeren, worden wij graag onderdeel van het bedrijf”, aldus Van Dijk. “Wij zorgen intern voor goede contacten en vinden het belangrijk bij werkoverleggen aan te schuiven. Desondanks behouden wij altijd onze objectieve blik, zodat van bedrijfsblindheid geen sprake is.” Door met diverse bedrijven mee te draaien, doet Tol Secretarie veel kennis op. “Hierdoor zijn wij ook in staat een steentje bij te dragen aan het verbeteren van processen binnen de bedrijven die wij vertegenwoordigen.”

Betrouwbare partner
Bedrijven, van klein tot groot, zijn zeer tevreden over de diensten van Tol Secretarie. “Vooraf maken wij duidelijke afspraken over het aantal uren per maand, achteraf in een helder overzicht met bijbehorende factuur gespecificeerd”, gaat Van Dijk verder. “Alles wat wij doen, is honderd procent afgestemd op de behoefte van de klant, waarbij wij vanuit onze interne protocollen zaken als een veilige verbinding en betrouwbare verwerking van bedrijfsgegevens garanderen. Daar tekenen wij ook voor.” Bij Tol Secretarie is het secretariaat van ieder bedrijf dus zeker in goede handen.